martes, 21 de abril de 2015

Excursió "Ornitologa" els Aspres

El passat 18 d'Abril vaig anar a una quedar "d'Ornitolegs" (alguns d'aprenents, d'altres que en sabien molt) a la zona dels Aspres entre el Massis de l'Albera i els pobles Capmany,  Sant Climents Sescebes i Garriguella, molt aprop de la frontera amb França.
Vam quedar a Capmany i d'alla vam anar cap una zona entre els pobles de Capmany i Cantallops on hi han molts menhirs, dolmens, estanys i ocells. Vam parar al costat de l'Estany Gros, l'estany més gros de la zona on s'hi havia arribat anar amb barca. Només al costat d'on vam parar ja vam veure una cigonya negre, un anec, un "croixident",  orenetes, un tipus d'aliga, etc. 
Vam agafar un caminet fins arribar a un dolmen , despres vam baixar al costat d'un estany onn vam veure un puput, algun martinet, etc, a més no paraven d'escoltar cants que alguns sabien reconeixer
Tornant cap als cotxes vam veure al costat d'una masia, pardals, falciots, cotxes, orenetes i un aligot.




Despres vam anar amb cotxe cao a la zona del dolmen de Mas Baleta on vam veure un cotoliu, aligot vesper, puput, mallarenga, entre d'altres i vam estar sempre escoltant però quasi sense veure un colltort, tambè un llarngardaix ocel·lat, i despres tornant vam veure una aliga marcenca amb una serp penajant que havia caçat.










Vam passar per Cantallops alla vam parar al costat del riu vam veure moltes orenetes i falciots d'aprop. Tot seguit vam anar a els estanys dels torlits, dins del camp de militar de la Base de Sant Climent Sescebes, alla només arribar ens van venir a veure uns militars en Jeep per fer-nos fora, alla vam veure bernats pescaires, agrons rojos, bitxacs tant mascles com femelles, diferents limicodes com ara:"valons  o chivites", bitxac rogenc, anecs, fotges, etc.















Vam anar a dinar a Gariguella, al costat del Centre de Reporducció de Tortugues de l'Albera que al acabar vam visitar.












Despres vam anar amb cotxe a uns camps aprop de Garruguella on vam veure, cogollades, cotolius, anecs, un martinet i de molt lluny un ocell que no vam saber segurament quin era.












Despres vam anar a uns camps molt aprop d'alla on vam veure uns quants capsigranys, i uns xoriguers petits quan vam poder veure durant molt de temps parats en uns pals d'electricitat però que tambè vam veure de l'aleta i caçant












Tornant cap a Capmany vam veure molts ocells com ara un banda de Pardals Roquers i rapinyaires.